Zuccinipannkakor

Du kan grädda två stora pannkakor och skära dem i mindre trianglar, eller du kan grädda små-amerikanska pannkakor. Vilket som det här är god sommarmat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 zuccini
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk franska örter
  • Svartpeppar grovmalen
  • 1 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 1-2 msk rapsolja
  • 100 g Philadelphiaost light
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g fetaost smulad
  • 3 msk färsk hackad dill eller persilja

Gör så här

  1. Skala zuccini, och riv den grovt. Salta, peppra efter smak , krydda med franska örter.
  2. Lägg i ägg och mjöl och blanda ordentligt.
  3. Grädda pannkakorna i lite olja (2 stora eller flera mindre), och se till att dem är tjockare än vanliga pannkakor.
  4. Blanda Philadelphiaosten med vitlök.
  5. Skiva tomaterna tunnt. Smula fetaosten och hacka dem färska örterna.
  6. Bred Philadelphiaosten över varje pannkaka, lägg på varje en eller 2 tomatskivor, strö över fetaosten och hackade örter.
  7. Grädda i 2 minuter på 250 grader, och servera varmt.
  8. Obs!
  9. Du kan utesluta gräddningen i ugnen, det blir ändå mycket gott!

Kommentarer

Jag fick en Zuccini av nagon pa jobbet sa letade up recept och tyckte att detta verkade intressant sa jag gjorde en stor pannkaka istallet for nagra mindre. Jag och tva av mina vanner som ar vegetarianer tyckte alla att den var jattegod sa den kommer att goras igen. Sjalva pannkakan ar god i sig sjalv och jag kan tanka mig att man kan ha manga varianter av fyllningar/toppingar.
Jättegoda! Jag bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl, men annars följde jag receptet till punkt och pricka. Vi åt dem till en köttbit, men jag kan tänka mig att de funkar lika bra som ensamrätt. Tack för receptet!

Liknande recept