Tråd:
Goda grönsaker att ha i kycklingsoppa?

Inlägg

@maxxess

Kan jag få ditt recept på Pekingsoppa? Det som finns är ju allt annat än perfekt...
Jag älskar som sagt soppa, och om du har ett recept med mängder (sedan kan man ju laborera..) så får du hemskt gärna posta här!!

Soppa... det är gott ;-)

@amoz

Skrivet av maxxess den 18 sep 2010

[quote]Skrivet av amoz den 17 sep 2010

[recept]45052[/recept]

Detta är en god soppa med kyckling!(Y)

Ursäkta om jag är en glädjedödare nu, men detta är inte det tydligaste av recept.. Det är rentav mkt otydligt! Jag älskar soppor och testar gärna detta recept. Hur mkt skall det vara av:
kyckling
paprika
räkor
bambuskott
purjolök

svamp som är "kinesisk".. jag gissar att det borde stå shiitake?

Skall kyckling vara rå eller tillagad? Är det filé som avses? Om man kokar den rå är min erfarenhet att proteinet ger *massa* "skum" i soppan vilket är helt förkastligt. Skall det inte fräsas först? Eller skall den vara helt tillagad som typ grillad?
Bambuskotten, skall vara strimlade misstänker jag? Eller?

Väldigt luddigt recept, snarare ett tips om hur man smaksätter soppan eftersom det är så odetaljerat?[/quote]

Ska vara ärlig och säga att jag inte läst så noga på receptet av den anledningen att då jag skulle skriva in "mitt" recept på just Pekingsoppa så fick jag det inte godkännt pga att detta redan fanns. I mitt recept , som för övrigt innerhåller samma ingredienser, så finns det angivna mått. Det jag ville ha fram här var väl mer vad hon kunde ha i en kycklingsoppa och istället för att skriva receptet här så tog jag det som fanns redan. Sorry!!!

@annalena514

o ja brocolli buketter morötter majs är jättegott

@maxxess

Skrivet av amoz den 17 sep 2010

[recept]45052[/recept]

Detta är en god soppa med kyckling!(Y)

Ursäkta om jag är en glädjedödare nu, men detta är inte det tydligaste av recept.. Det är rentav mkt otydligt! Jag älskar soppor och testar gärna detta recept. Hur mkt skall det vara av:
kyckling
paprika
räkor
bambuskott
purjolök

svamp som är "kinesisk".. jag gissar att det borde stå shiitake?

Skall kyckling vara rå eller tillagad? Är det filé som avses? Om man kokar den rå är min erfarenhet att proteinet ger *massa* "skum" i soppan vilket är helt förkastligt. Skall det inte fräsas först? Eller skall den vara helt tillagad som typ grillad?
Bambuskotten, skall vara strimlade misstänker jag? Eller?

Väldigt luddigt recept, snarare ett tips om hur man smaksätter soppan eftersom det är så odetaljerat?

@amoz

Pekingsoppa

Detta är en god soppa med kyckling!(Y)

@maxxess

Jag röstar också för wokgrönsaker (den "smak"/märke man gillar). Det låter inte fräscht, men det är genialt enkelt utan hackande och smakar gott. Enkelt att komplettera med lite färska saker.

Upptäckte wokgrönsaker i soppa genom receptet nedan som numera blivit favorit, det slevas mkt sådan soppa här :)
Het kycklingsoppa med risoni

@nicolinaz

Gröna bönor! Majskorn, paprika, ärter...

@chrisq

:DDI klar soppa brukar jag ha djupfrysta gröna ärter, morötter, purjolök o salladslök .I krämiga räcker det med sparris o champinjoner

@mattjejen

Morötter, champinjoner, paprika, squars, majs, purjo, vitlök, tomater(skålla å ta bort skal å kärnor), andra rotfrukter du tycker om. Hoppas du har fått lite idéer nu.

@kattis83

Romanesco - låter jätte gott! Det ska jag nog prova. Tack!

@jennyv

Stjälkselleri är smaskigt, blomkål kanske eller varför inte Romanesco (en blandning av blomkål och broccoli)!!

@elleave

Wokgrönsaker! Frysta eller "hemgjorda" :)