Tråd:
Gott av färsk vit sparris?

Inlägg

@roggan

Skrivet av Roggan den 14 apr 2008

Vin och sparris kan vara svårt att kombinera ibland. Det kan lätt bli en metallisk smak. Sparris innehåller mycket av smaken umami vilket kan ställa till det vid valet av vin. Fråga på systemet, de har garanterat tips!

Jag menar Alko inte Systemet. Missade att du bodde i Jakobstad!

@roggan

Vin och sparris kan vara svårt att kombinera ibland. Det kan lätt bli en metallisk smak. Sparris innehåller mycket av smaken umami vilket kan ställa till det vid valet av vin. Fråga på systemet, de har garanterat tips!

@the_mama97mia

jag har aldrig gjort i ordning vit färsk sparris. Den gröna är underbar o enkel att tillreda. Måste våga prova nu då. Det lät bara sagolikt gott.

@mammamodesty

vad gott det lät... jag älskar sparris (L)

@delikat

Tack för tipsen! Jag kanske återkommer till dem en annan gång då jag ska tillreda sparris. Så här serverade jag mina sparrisar igårkväll.

Till en portion använde jag fem kokta sparrisar, som sattes mitt på tallriken. Ovanpå satte jag en bit (ca 120 g) smörstekt gravad lax. Sedan på med lagom mängd bearnaisesås (hemmagjord) och en näve med skalade räkor. Vid sidan några kokta cypriotiska nypotatisar. Till detta drack vi Ninth Island, ett australiensk Sauvignon blanc vin från 2007.

Behöver jag berätta att det blev gott? :p

@bernit

1 kg är ju rätt så mycket så jag skulle gjort en god sparrissoppa toppat med créme fraiche och löjrom. Annars har jag ett bra recept på sparris-förrätt

Sparris med pilgrimsmusslor

/BÅ :p

@matanders

Hej!
Kanske denna goda omelett man kan variera mycket typ kyckling om man inte har kött rester sen kan man ha i skivad tomat, ja i det oändliga.
Lycka till med din sparris
/Anders(Y)
http://www.matklubben.se/recept/bond_omelett_med_faersk_sparris_22246.html

@delikat

Har 1 kg färsk vit sparris i kylen. Kan någon tipsa mig vad jag kan använda dessa sparrisar till!? Tänkte dricka ett gott vitt vin till... så ingen kombination med rött kött, antar jag.