Sparris med pilgrimsmusslor

En paradförrätt som kan förberedas innan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 sparrisar (vita helst)
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 8 tunna skivor pancetta (lufttorkat bacon)
  • socker
  • citron
  • paprika - och pinjenötsvinägrett
  • ½ Gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ citron saften
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 20 gram pinjenötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten med en sockebit och en citronskiva i ca 7-8 min
  2. linda pancettan run pilgrimsmusslorna och fäst med en tandpetare
  3. rensa paprikorna och lägg dem på en olivoljeinsmord bakplåt i ugnen på ca 225 grader i 10 min.
  4. skär paprikan i små bitar
  5. Smält smöret och olivoljan i en kastull
  6. rör ned schlottenlöken, vitlöken, citronsaften, pinjenötterna och rör om någon minut
  7. avsluta med att tillsätta paprikan och gräslöken
  8. Värm sparrisen, stek pilgrimsmusslorna ca 1 min på varje sida.
  9. Placera sparrisen på en tallrik med pilgrimsmusslorna ovanpå. Häll vinägretten runt om och toppa anrättningen med lite rucolasallad och nyhyvlad parmesanost

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept