OK.. Till att börja med.. Använd aldrig vanlig bakjäst. Ta vanlig vinjäst istället.
Har gjort rödbetssherry en gång och den var på vanlig bakjäst. Gjorde om den några år senare och använde vinjäst istället, det blev mycket bättre.
Vinjästen jäser renare än vanlig bakjäst. Och den har inte några bismaker.
Ett forum som är bra kommer här...
http://www.bryggforum.nu/
Där fins recept, tips och mycket mycket mer.
Är själv en flitig inskrivare på forumet...
Uppe i tråden diskuterades det maskrosvin...
När man ska göra maskrosvin ska det mesta av det gröna vara bortklippt...
Jag plockade maskrosor, klippte av det gula med sax. jättesmidigt... Lite grönt gör inget...
Maskrosvinet ligger nu och lagras. Det ska lagras i ett år innan man ska dricka det..Den som väntar på något gott....
Jag har inte ens smakat på det men det är starkt, 22 % fick jag upp det till...
Är det någon som vill ha receptet så hojta till...