Tråd:
Hur förvarar du…???

Inlägg

@amoz

Om man bara fått tag i omogen avokado och vill att den ska mogna snabbt, ska man lägga den tillsammans med äpplen framme i rumstemperatur.

@shoutoutloud

mogen avokado brukar jag lägga i kylen men omogen har jag framme i rumstemeratur..det är svårt att få fina avokado..ibland är de trådiga inuti.{excruciating}

@7201

Skrivet av boz1965 den 25 feb 2011

[quote]Skrivet av mama97mia den 25 feb 2011

Jag har hört flera som förvarar kaffe i kylen? Varför?

Smaken i kaffe består av aromatiska oljor. En aromatisk olja avdunstar ganska snabbt i rumstemperatur. Att ställa kaffepaketet i kylen saktar ner den processen och kaffet håller sig fräscht längre. Så har iaf min polare som jobbar på Zoéga's i Helsingborg förklarat det för mig. Av samma anledning ska man inte hålla på och hälla över bönorna i andra förvaringskärl då man inte bara exponerar ytskiktet för syret i luften, utan vartenda kaffekorn i paketet på en och samma gång.

Jag brukar bara sätta en Twixit-klämma över öppningen på paketet och så in med hela klabbet i kylen. Funkar fint för mig. :)[/quote]
Så gör vi också...:0) (Y)

@the_mama97mia

Hur gör ni med avocado?
Ibland är de nästan ätmogna när man köper dom, ibland stenhårda. Ska man låta dom ligga i kylen?

@cilla71a

Kaffet förvarar jag i en Zoegas plåtburk, häller ner kaffet direkt från förpackningen i burken, det hinner inte bli gammalt i vårt hushåll & den står framme bredvid kaffekokaren. Förr när jag hade sval så förvarade jag kaffet där.

@bumbis

Håller med om ruccolan. Dagen efter man öppnar paketen så är den slemmig och luktar illa. Många butiker har börjat sälja sallad i lösvikt så nu köper jag alltid min ruccola så. Den är "torr" och håller sig i sin påse som jag även har ganska mycket luft i fler dagar. Den färdigpackade är lite fuktig och när den kommer i kontakt med syre händer något.(N)

@pia-lotta

Kaffet har jag löst på ett helt annat sätt.... men Zoegas burkar får man faktiskt ner kaffepaketet i:)
Annars så köper jag bara hela bönor numera och mal dem precis innan bryggning. Vilken skillnad på aromen...

@svengelsk

Skrivet av mama97mia den 19 mar 2011

Flera funderingar -
Ruccola köper jag ibland, den är fin den första dagen, men jag använder aldrig hela asken på en gång, sen vid nästa tillfälle - och då har den stått ikylen - så öär det ömsom sladdrigt o geggigt o ömsom fräscht, men svårt att separera - brukar bli att jag får kasta

Tips någon?

Du kanske kan vira in den i hushållspapper och lägga den i tät plastlåda. Hushållspappret suger åt sig vätskeöverskottet. Rucculan är lätt att odla, man kan spara egna frön också.
Nästan allt jag fövarar i kylskåpets grönsakslåda lägger jag i plastpåse först. Sparar alla plastkuvert som vi får med tidningar och kataloger. Enda undantaget är champinjoner. De har jag i papperspåse.

@vetebullen

Vad gäller kaffet så häller jag det försiktigt över i en plastburk med lock. Öppnar sen inte burken förrän nästa paket ska fyllas på.
Det finns en spak i botten på burken som man drar fram 1 kopp per drag. Kaffet är alltid gott och aromatiskt. Vi är inga stora kaffedrickare så 1 paket räcker ungefär 2 veckor. (Y)

@the_mama97mia

Flera funderingar -
Ruccola köper jag ibland, den är fin den första dagen, men jag använder aldrig hela asken på en gång, sen vid nästa tillfälle - och då har den stått ikylen - så öär det ömsom sladdrigt o geggigt o ömsom fräscht, men svårt att separera - brukar bli att jag får kasta

Tips någon?

@lofhaugen

Purjon ska ligga i svalen, om du har en sån del i kylen. Annars kan du mycket väl skiva den, stoppa i en fryspåse och frysa in - funkar fint! {curl-lip}

@the_mama97mia

En sak som hänt mig är att kålrot blir förstörd när den får ligga i grönsakslådan i kylen, inte inplastad kålrot. Först torkar den ju lite sen har jag ofta fått mögel på den.

Purjolök - hur ska jag ta hand om den? I rumstemp torkar den, i kylen blir den sladdrig?