Ibland gör jag pytt -i -panna på mitt sätt. :p
Jag tar fram min stora stekgryta med höga kanter, eller den stora stekpannan.
Du kan själv göra pytten så stor som du vill. Oftast blir det mer än man tror (Y)
....................................................
- Grunden är kokt kall potatis efter tillgång, som du hackar eller skivar till munvänligt format.
- Jag slänger i tärnad falu, eller tärnad grillkorv.
- hackar ett par lökar, kastar i.
- Lite finklippt bacon brukar ge smak och det blir smaskigt.
- Saltar och pepprar lite.
- När allt börjar få färg och ser gotti-gott ut, knäcker jag över 2-3 ägg över alltsammans, saltar över äggen.
Sedan rör jag ihop allt så äggen får steka ihop tillsammans med det övriga , och vips har du en pytt med allt i.
Ibland har jag bruit ner knäckebröd i mindre bitar, gammal matbröd kan stekas med. Det blir mumsfillibabba. (förr drygades maten ut med gammalt bröd som blir väldigt gott när det får stekas med.)
Testa får ni se.
Rödbetor, ättiksgruka eller ketchup förhöjer hela anrättningen. Och ett stort glas mjölk.
Lättsamt och husmanskost ut i fingerspetsarna, för man tager det man haver.