Tråd:
Husmanskost

Inlägg

@eery

sjömansbiff

kan ju "plånboksanpassas" lite med:p

finns flera recept här

@eery

sjömansbiff

kan ju "plånboksanpassas" lite med:p

finns flera recept här

@the_mama97mia

Köpte billig blomkål på Netto, blev sugen på blomkål med ostsås och bacon. Det är väldigt sällan jag gör men tycker det är lite av en klassiker.
Som Ernst skrev här ovan med - stuvad vitkål är nåt man glömmer bort, så gott till falukorven.
Både blomkålen o vitkålen är det ju säsong för med nu.

@crazywom

Ibland gör jag pytt -i -panna på mitt sätt. :p
Jag tar fram min stora stekgryta med höga kanter, eller den stora stekpannan.
Du kan själv göra pytten så stor som du vill. Oftast blir det mer än man tror (Y)
....................................................
- Grunden är kokt kall potatis efter tillgång, som du hackar eller skivar till munvänligt format.
- Jag slänger i tärnad falu, eller tärnad grillkorv.
- hackar ett par lökar, kastar i.
- Lite finklippt bacon brukar ge smak och det blir smaskigt.
- Saltar och pepprar lite.
- När allt börjar få färg och ser gotti-gott ut, knäcker jag över 2-3 ägg över alltsammans, saltar över äggen.
Sedan rör jag ihop allt så äggen får steka ihop tillsammans med det övriga , och vips har du en pytt med allt i.
Ibland har jag bruit ner knäckebröd i mindre bitar, gammal matbröd kan stekas med. Det blir mumsfillibabba. (förr drygades maten ut med gammalt bröd som blir väldigt gott när det får stekas med.)

Testa får ni se.

Rödbetor, ättiksgruka eller ketchup förhöjer hela anrättningen. Och ett stort glas mjölk.
Lättsamt och husmanskost ut i fingerspetsarna, för man tager det man haver.

@tilda

Fläskkorv med rotmos eller vanlig potatismos om man föredrar det.
Annars skulle jag tipsa om Vår kokbok. Det är den bästa kokbok jag haft. Där finns allt från hur man kokar ett ägg, vanlig basmat och lite mer festlig mat. En riktig allroundkokbok, egentligen den enda man behöver. Söker man nåt speciellt så går man ju in på matklubben och letar:D:D

@famsallstrom

Makaronpudding, lingon och rårivna morötter har alltid varit ungarnas (och gubbens) favorit mat, bra husmanskost.

@famsallstrom

Skrivet av farmoringer den 8 sep 2008

[quote]Skrivet av famsallstrom den 8 sep 2008

[quote]Skrivet av hubert06 den 8 sep 2008

Ibland har jag lyckats få tag i rimmad, benfri och nätad fläsklägg och den har varit toppen!!! Köpt hos slaktaren von Lidl, har inte sett det någon annanstans.

Tack för tipset! (Y)[/quote]

Jag har hittat den på ICA- MAXI också....i Luleå..[/quote]

Bra! Då finns det hopp om att hitta den här på ICA-Maxi Kungälv

@systeryster

Kokt torsk med ägg- och persiljesås tycker jag är jättegott.
Själv brukar jag ta frysta rotfrukter och göra korvgryta på.Går jättesnabbt!
Du hittar det bland mina recept.
Köttfärslimpa år också gott, slipper man stå och rulla köttbullar.

@farmoringer

Skrivet av famsallstrom den 8 sep 2008

[quote]Skrivet av hubert06 den 8 sep 2008

Ibland har jag lyckats få tag i rimmad, benfri och nätad fläsklägg och den har varit toppen!!! Köpt hos slaktaren von Lidl, har inte sett det någon annanstans.

Tack för tipset! (Y)[/quote]

Jag har hittat den på ICA- MAXI också....i Luleå..

@famsallstrom

Skrivet av hubert06 den 8 sep 2008

Ibland har jag lyckats få tag i rimmad, benfri och nätad fläsklägg och den har varit toppen!!! Köpt hos slaktaren von Lidl, har inte sett det någon annanstans.

Tack för tipset! (Y)

@hansdotter

Köttbullar, potatismos, gräddsås och rårörda lingon- så gött!

@ernst76

Jag har en rullande fyraveckors meny så slipper jag fundera på vad jag ska laga för mat varje dag. Och ungarna vill alltid veta vad det blir för mat i morgon (vet inte varför). På menyn finns bl.a. Kycklingsallad, pannbiff med stuvad vitkål, Brun chilli con carne, Bondomellett, spagetti och köttfärssås, Broccolisoppa, kasslersallad, Kålpudding, Blomkålssoppa, Stekt fläsk och löksås (med potatis), Broccoligratäng, Chilli con carne mm. Helgerna är "tomma".