Tråd:
Lammstek i påsk?

Inlägg

@gul13

Vår lamning är så gott som avverkad för i år. Det resulterade i så här långt, när det är 4 tackor kvar att lamma, i 62 lamm. :-)
Däremot börjar frysen gapa tomt på lammkött så i påsk blir det den sista sadeln. Och så grillar vi säkert kotletter någon dag.

@majamia

Hej
Självklart blir det lamm på klassisktvis :D Gott och festligt till påsk men även annars.
Glad påsk! :D(Y)

@mammamodesty

I år blir det lamm.... jag får köpa ny slaktat imorgon.. precis lagom till påsken.. o då ska jag göra min lammstek den är så underbart god... hoppas att vi får tag på lite cypriotisk färskpotatis till oxå... (Y)
länkar in receptet om det är någon som är intresserad

Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås

@popik

Jag brukar alltid göra lammstek med vitlök och rosmarin och till det potatisgratäng med bladspenat och vitlök, den är så god men har lite funderingar på om jag skulle göra lammstek med omanska kryddor i år som variation.

@piusamadeusmozart

Jag tänkte inte på att jag bor på ett ställe där får är en av de viktigaste inkomsterna och där det finns en ras (pecora zerasca) som är mycket speciell. Så det blir mycket lamm och får under året.
Och tänkte inte heller på att lamm smakar absolut bäst om det bara har druckit mjölk från mamman och har därför ingen "ullsmak". Det låter väldigt rått men så är det.... Sen så tillagar vi den i en slags ugn som kallas "testo" en slags ugn som värms (eldas) med vindruvspinnar, en stekpanna med lock, som man har i ett eget litet hus eftersom det ryker så mycket när man tänder på.
Dagens lammkotletter blev jättegoda, panerade och stekta i vanlig stekpanna med blomkål och ris.

@piusamadeusmozart

Idag skall lammkottletterna redan avsmakas av det halva lammet jag köpte igår. Resten åker in i kylen till nåsta vecka. Ett halvt lamm kostade mig 66 euro. Var det dyrt? Långsam stekning av leggen skall jag prova naturligtvis med rosmarin och vitlök. Stekte i ugnen en pärlhöna långsamt i ugnen häromdagen och den blev jättemör.

@redd

Det kommer med all sannolikhet bli lamm till påsk. Dessutom kommer ett par extra stekar inköpas som åker in i frysen, lokalla butiken har dom för 49:-/kg nästa vecka (L)

@lena

Äter inte lamm

@einstein2

Lamm är mycket gott, men det ska vara nylagat och rosa i mitten.
Det är vid uppvärmning som den så-kallat ullsmaken kommer fram.

@kaneta

Äter alltid lammstek på påsk tillagad med vitlök och rosmarin men idag så såg jag på Jamie Olivers program där han tillagade lammbog. En lammbog som lagades i ugn i 4 timmar med vitlök och rosmarin naturligtvis. Det bara ramlade isär. Såg så gott ut!

Detta skall jag göra till påsk.

@enannan

Skrivet av bernit den 8 mar 2008

[

Lagar oxå alltid lamstek på traditionellt vis med vitlök och rosmarin, inte bara till Påsk utan flera ggr om året.
Jag brukar ha det Engelska tillbehöret till rostbiff vid sidan, dvs stekflottet blandat med riven pepparrot. Det ger en ytterligare smakupplevelse till lammet. Åsså potatisgratäng eller rostade grönsaker till.

/BÅ :p[/quote]

Åh med pepparrot ska jag absolut prova.
Jag är väldigt förtjust i pepparrot.
Mums - det får bli lamm o pepparrot snart tror jag.
Tack för tipset!

@mammamodesty

älskar lamm (L)blir dock inget till påsk utan vanlig buffé har en bonde jag brukar få köpa lamm av men de senaste året har han inte haft så många...
om lammet smakar ull.. är det inte fellagat utan felslaktat... sen ska man skära bort inte fettet men hinnorna.. de kan ha lite "ullig" smak... för övrigt är det en mycket god smak på lamm...