Tråd:
Matlåda till jobbet!

Inlägg

@chre

I helgen gjorde jag en jättesats med wokade rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka och rödbetor) som jag snabbt hade kört i en strimlare (från zyliss, en underbar manick) detta blandade jag med lök, strimlad kycklingfilé, soya, salt, peppar och lite chili.
Funkar kanon i boxen och gott var det också! :D För att inte tala om att det både är mättande och magert...

@monac

kokta ägg...mycket bra! (Y)Och keso...plus lite smått och gott från skåprensnig.

Älskar att göra matlådor...kanske en affärs idé???:D

@the_mama97mia

en grej som är bra ibland är att ha några kokta ägg på lut i kylen, sen när man tänker vad sjutton ska jag göra med de här olika resterna, så plockar man ihop lite av varje o med kokt ägg till så blir det nyttigt o snabbt. jag vet jag låter så tråkig men matlådegrejen är det värsta jag vet.
O så nu med när det är farligt att värma o äta mat ur plastbyttor... hmmm...

@monac

jag svarar: inget vidare!!!!!(N)

Bättre med crepes...med olika goda fyllningar ..om du ska microvärma!(tycker jag)

@chre

Skrivet av anluk den 21 sep 2008

Oftast brukar det bli rester kvar här hemma men annars brukar jag bara svänga ihop en enkel omelett. Funkar alltid.

Hur funkar det att värma den i micron?

@monac

soppor är ju bra lunchlåde-mat oxå!
Rostad rotfrukts soppa med basilikaolja
Röd linssoppa med kokosmjölk och saffran

med risk för att bli tjatig:):o....med mina soppor men de är så goda och funkar absolut att frysa!(Y)

@monac

Skrivet av farmoringer den 11 sep 2008

En god och mättande sallad är bönsallad som man kan variera i det oändliga. Ha lite rökt lax i eller stekt fläsk, ja precis vad som helst plus då olika bönor och blandade grönsaker..En god dressing på det. Serverar och klart och mättande..

Håller med farmoringer....(minus fläsk:o) liten burk kräftsjärtar,fetaost,tonfisk...samt rödlök(ett måste-varje dag!)...quinoa kokad med lite grönsaks fond,libanisisk cous cous är oxå 2 trevliga ingredienser att variera med(Y)
//monac

@anluk

Oftast brukar det bli rester kvar här hemma men annars brukar jag bara svänga ihop en enkel omelett. Funkar alltid.

@lellagella

Lasange är perfekt att göra storkok av! Oftast väldigt gott att värma också! Nu i "squash"-tider brukar jag byta ut lasangeplattorna till skivade bitar av squash, brukar bli jättebra!

Håller med flertalet av er andra som tipsar om grytor! Perfekt matlåde-mat!(Y)
Korv stroganoff är ett exempel på en god och framförallt enkel rätt som man snabbt kan slänga ihop. Ett tips är att ha quinoa istället för ris till.

Jag har ett recept hos mig som heter korvlåda! Också en perfekt rätt att ta med sig! Väldigt god att värma!

@chre

Jag har haft gäster och bjudit på lite olika pajer. Jag fick massor över så nu är hela veckan säkrad med matlådor! :D

Måste köpa hem makrillburkar, jag har några tonfiskburkar som ligger på jobbet men jag föredrar makrill.

Det vattnas i munnen på mig av alla härliga tips! Tack!

@prima

Vad flitiga många av er är. Här planeras inga matlådor alls, däremot lagas det alltid mat så att det räcker till minst en matlåda (fast helst två). Det är väl mest maken som är knusslig och inte skulle acceptera en sallad i utbyte mot mat. Så blir det ingen lådda till mej så kan det blir en sallad, antingen medtagen eller så köper jag på skolan.

Annan snabb, enkel och billig lunch man annar kan ta med sej är

- makrill på burk, ett par grovmackor samt tomatskivor, Det är jättegott.

- Överbliven potatis och en röra på tonfisk, matl.yoghurt, hackad rödlök, salt och peppar. Röran ska dock vara kall... bara potatisen värms.

@the_mama97mia

Kokt broccoli eller blomkål. ngn skinkskiva till, lite ost om man vill lyxa. Enkelt.... o nyttigt?