Tråd:
Nya tips för ”fredagsmys” eller helggott till teven?

Inlägg

@anette26

Efter att ha haft chips eller annan snacks lite då och då blev det ett krav från barnen vilket vi inte vill ha varje fredag så började vi med fruktsallad. Alla hjälps åt att skära från 4-år och uppåt. Vi har färsk frukt och lite russin, ibland lägger vi i en burk med exotisk fruktsallad också. Till detta har vi vaniljyoghurt det blir supergott och nu frågar faktiskt barnen efter fruktsallad på fredagar och det är mysigt att göra det tillsammans.

@helenamittbena

Skrivet av JennyV den 24 feb 2010

Något som är gott att ringla över brie eller camenbert är balsamvinägersirap (det heter inte så men hoppas att ni förstår?!). På fruktbrickan till osten är Sharon (eller Persimon) väldigt gott, den ska vara jättemjuk och nästan "sprängfull" när man äter den, då är den som bäst!! (Y)

Det här håller jag med om! Det finns "Crema di Balsamico" med hallonsmak som faktiskt, lite oväntat är supergod till ost. Vanlig vit och röd också förstås. Den är precis lika bra till hårdostar, och till halloumi är den toppen.
Sharon är lysande till ost.

@helenamittbena

Skrivet av mama97mia den 4 feb 2010

Härligt, kul med alla tips.

Jag menade mer för min egen del - det där som vi ska snacksa på till teven kl 20... inte middag. Inte chips... Ngt mittemellan?

Som sagt imorgon gör jag nog en ost, kex och fruktbricka, har du några goa tips till sånt? Jag har vindruvor, kiwi m.m. Ngt som är ovanligt och gott till osten o kexen?

Något som är jättegott är att köpa en burk med honung/blandade nötter i en orientalisk butik och smeta ut över en hel brieost, sen slänger man in den i het ugn ett par minuter (passa noga, den ska bara bli varm och mjuk, inte flyta ut) och serverar med kex.
Plommonchutney och äpple-dito är supergott till ost, både till brie, camenbert och starka hårdostar som präst, cheddar och västerbotten.

@isabell72

{party} Dippa grönsaker är ju både klassiskt & dessutom nyttigt !!
Blomkål, morötter & gurka brukar vi ha. Gör egen dipp eller köp påse & blanda. Rostade pumpafrö är oxå otroligt gott.

@the_mama97mia

Nu är det ju grillat som gäller även på fredagskvällarna...
Kul med flera tips - vi försöker ibland ha grönsaksdipp, det står säkert här förut, gott att göra en yoghurtdipp till, och eller doppa i örtsalt, knaprigt o mumsigt.

@gul13

Kycklingquesadillas

Lite matigare för fredagsmyset. Dessa var jättegoda. Vi använde dock vanlig creme fraiche. Skulle tro att du kan variera med tex soltorkade tomater och fetaost eller så.

@swedin

Prova att rosta kikärtor och det istället för cips eller liknande!
Lägg de i blöt kvällen innan så de sväller och blir mjuka, sen lägger du de på bakplåtspapper och häller över lite olivolja. Efter är det bara att krydda efter smak och in i ugnen, ca 200 i kanske 15-20min. De ska bli lite knapriga men inte brända :)

Vi brukar tex krydda med pepparmix, paprika, chilipeppar, havssalt m.m det är bara fantasin som sätter stopp!

@kantomen

81402

Och ett par kalla...

@jennyv

Något som är gott att ringla över brie eller camenbert är balsamvinägersirap (det heter inte så men hoppas att ni förstår?!). På fruktbrickan till osten är Sharon (eller Persimon) väldigt gott, den ska vara jättemjuk och nästan "sprängfull" när man äter den, då är den som bäst!! (Y)

@fridacw

Har upptäckt ett nytt märke på snacks i fina förpackningar - Garant. Jättegoda pistagenötter, chips mm. Kolla på www.tyckomgarant.se

@beckis83

Vi brukar dippa grönsaker, eller räkor med lite kex och ost. Väldigt sällan vi äter chips och smågodis. Popcorn kan gå i ibland men sällan. Grönsaker och frukt i mängder proppar vi i oss på fredagskvällen oftast..

@linlock

Jag fick en vän över lite hastigt och lustigt på vin i lördags och insåg att jag inte hade mycket till "mys" att bjuda på. Fick bli finn crisp med guacamole. Jättegott, och nyttigt dessutom!

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr