Tråd:
Nya tips för ”fredagsmys” eller helggott till teven?

Inlägg

@boz1965

Skrivet av Gnurf den 4 feb 2010

Busgrogg å Limpmackor (Y)

T-röd (filtreras i en långfralla) och päronsoda? :DD

@nicolinaz

Skrivet av swedin den 6 maj 2010

Prova att rosta kikärtor och det istället för cips eller liknande!
Lägg de i blöt kvällen innan så de sväller och blir mjuka, sen lägger du de på bakplåtspapper och häller över lite olivolja. Efter är det bara att krydda efter smak och in i ugnen, ca 200 i kanske 15-20min. De ska bli lite knapriga men inte brända :)

Vi brukar tex krydda med pepparmix, paprika, chilipeppar, havssalt m.m det är bara fantasin som sätter stopp!

Kan man alltså äta kikärter okokta? Det var nytt för mig. Kanske men skulle göra ett försök...

@varecia

Den klassiskta grönsaksdippen av yoghurt kan man ju variera i oändlighet, men ibland kan det vara kul med något helt annat. Tex hemmagjord guacamole eller hummus.

Guacamole-mix i pulverform som man kan köpa innehåller en massa skumma grejer, så jag tog en påse och så skrev jag ner kryddorna och gjorde egen istället. Mycket godare dessutom, för då blir den precis som man själv vill!

@elsamatilda

Man kan göra supergoda egna chips till middan/TVn genom att skiva potatis tunnt med osthyvel eller potatisskalare. Baka i ugnen högst upp pa hög värme. Ta ut när dom är bruna i kanterna, vänd (sâ gott det gâr-dom klibbar ihop) och grädda tills dom är nâgelunda torra. Olja blir dom bara kladdiga av. Lât skalet sitta kvar, där sitter alla näringsämnen =)

@ttj

Vill tipsa om nåt vi kallar "romsallad" men är väl mer som en röra.
Rör ihop:
1 burk creme fraiche (vanlig)
1 ask philadelfiaost (vanlig)
1 finhackad gul lök
Bre ut på ett fat och bre sen ett lager löjrom över allt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Bre röran på smörgåsrån och njut;)

Prova detta, det är sååå gott!(Y)

@the_mama97mia

Skrivet av zudette den 29 maj 2010

{ghost}

förlåt mig men jag är inte vän med eller van vid de nya smileysarna... vad menade du?

@zudette

{ghost}

@the_mama97mia

Idag blev det lite tandpets-mat... var på marknad o köpte god ost, och korv... skar i små bitar, sen saltgurka o cocktailtomat, o så tog man sin tandpetare o plockade på det man ville.

@ros

{snicker}Ett tips till "ostbrickan"
Kex med ädelost och hjortronsylt är väldigt gott

@ullac

Vilket minne du har amoz!!! Varma smörgåsar självklart - det har ju alltid varit en hit, så även idag.
Har alltid tyckt om entrecôte och pommes frites. 70-talet var fredagsmys chili con carne med ett gott vitt bröd som man doppade i röran på tallriken och en flaska vitt. Detta är nostalgi!!!

@amoz

Oj! Jag kom att tänka på alla goda varma smörgåsar vi gjorde på 60-talet och även volavent med olika fyllningar, mums.

@carlfredriksson

Hej.. Vi har fredagsmys med goda smörgåsar....Typ räksmörgås med mycket majonäs,
Till det ibland vitt vin...eller te..