Tråd:
Saffran!

Inlägg

@kicki8

Detta är gott. Jag brukar använda tagliatelle snyggt tillsammans med morotsflarnen.
Pasta i saffranssås

@jessica-j

Vi brukar göra en pastasås med saffran, kyckling och broccoli... riktigt gott... Så det blir nog att testa tipset som Berntsdotter skrivit.. kanske till första advent.. :)

@berntsdotter

Precis som många andra förknippar jag saffran med lussekatter. Men för någon vecka sen fick jag äta saffran tillsammans med pasta (har bara ätit det i Paella och fisksoppa innan) och det var en riktig höjdare!

Tagliatelle kokas som vanligt. Olivolja och saffran blandas och sen häller man det över pastan och blandar runt. Serveras med fördel tillsammans med ugnsbakad kyckling. Till servering fanns en blandning av fint hackad persilja, fint hackad vitlök och riven parmesanost som man strödde över pastan. Riktigt gott!

@monac

saffrans aioli till fisk/skaldjur eller grillade grönsaker(Y)

@lollilotta

Njea, jag är nog mer för att saffran ska vara till lussebullarna! Det luktar lucia av saffran :)

@lilljeppe

Ja, det blir ju mer matlagning med saffran nu när det närmar sig juletider. Konstigt att jag mest gör mat med saffran nu under vintern. Det fungerar ju faktiskt året om:D

@monac

:D
Brukar även ha det i matbröd med soltorkade tomater, samt pumpakärnorde blir både snyggt och gott!

@the_mama97mia

Monac, vilken menade du haha, blomkålen har blivit dyr, kokospriset är jag inte uppdaterad på... Men köpte idag saffran på ICA; 2 pkt för 25 spänn och VISST fn är det dyrt. Jag skoja bara.

@monac

Blomkålscurry med saffran & kokos...mmmmmmmmm. (Y)men jösses vad ÄNNU dyrare den blivit .:o

@lajefa

Skrivet av bjuranna den 3 jul 2008

Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)

Instämmer, och det är ett MÅSTE i paella.

@the_mama97mia

Vad kul att den här tråden fick liv igen, jag blev inspirerad, har risgrynsgröt hemma som ingen vill äta upp (ja jag erkänner, halvfabrikat eller hel till o med, ni vet färdig i "korv") o nu ska jag göra saffranspannkaka på det!!! Det är ju såååå gott o passar bra som efterrätt efter en soppa till middag! (Y)

@frucaos

Skrivet av Fishli den 24 jan 2008

Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)

Ja, snälla gör det - och lägg ut det! Det låter supergott!!
Synd att det är så pass dyrt med saffran, för visst är det gott.