Tråd:
Saffran!

Inlägg

@mrdread

Och Risotton får verkligen ett rejält lyft med några strimmor saffran i. :p
-Soppamannen

@bjuranna

Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)

@festmaten

Jag förknippar saffran med julen, måste prova att använda det mer.

Annars är gurkmeja också bra att sätta färg på ris, bröd mm.

@juaqin

Och saffran brukar jag använda i köttgrytor, det är supergott, och så klart i glass samt i soppor, jag använder saffran hela året runt, underskattad krydda tycker jag :)
(L)

@monac

året runt i & till det mesta,den enklaste linssoppan får sig ett lyft...ihop med färsk ingefära & chili(Y) mmmm...

@enannan

Även gott i kalla dressingar till stekt fisk :)
ja det är en användbar (men ack så dyr) krydda

@fishli

Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)

@evaldo

I risrätter använder jag saffran ibland.

@anluk

Särskilt i fisksoppa är det underbart!

@tina62

God smak och läcker färg. Används alldeles förlite tycker jag.

@styvan

Saffran kan man använda till mycket men tyvärr glömmer man bort det!:(

@amika

Ja, jag håller med fullt ut. :)
JAg brukar koka risoni med saffran och buljong tärning i vattnet. sen häller jag av vattnet och rör ihop risoni, ruccola och körsbärstomater. Blandar även ner lite vinäger och olivolja. smakar av med salt o peppar. Serverar sen med något kött till. :) Gott som bara den. Både kallt o varmt. :)