Tråd:
Salladstips önskas!!!

Inlägg

@jeeeklund

Läser genom tråden och blev sååå sugen på en god sallad nu..

Men, vad som inte nämnts ofta nog; FETAOST! Förhöjer varenda sallad även om det bara är isbergssallad, gurka och tomat. Så ett extra slag för fetaosten.

En sallad på äppelklyftor med örtagård-dressing (färdig påsblandning du blandar med olja och vatten) är trots allt det som slår allra högst hemma. Jag och min sambo gör alltid dubbelt för att sitta och äta som "efterrätt" när maten är slut. Använd då helst krispiga äpplen, typ Pink Lady eller liknande. Supergott!!

@lenkan

Rödlök, majs, paprika, ostkuber, knaperstekt bacon, hårdkokt hackat ägg, sockerärter, purjolök...kan ju blanda i vad som helst nästan :)

@erajscha

Tre favoritsallader:

strimlad rödkål som blandas med tärnad fetaost, lite olivolja, salt, peppar och rostade solrosfrön.

babyspenat som blandas med små broccolibuketter. sockerärtor, fint skivad rödlök och en burk marinerad fetaost.

coleslaw - strimlad vitkål och riven morot slakas i kokande vatten, undr tiden det svalnar lite blandar jag 50/50 majonäs och creme fraiche och smaksätter med lite stevia (eller socker eller ananasjuice om man vill)salt, peppar och en tesked dijonsenap. Sen blandar man det medan kålen är ljummen så drar det åt sig dressingen bättre. Det kan stå i kylskåpet i flera dagar och är särskilt gott till hamburgare, grillat och till panerad fisk.

@jash

avocado + rucola + färsk mango. olivolja + pressad citronjuice på =)

@tycons

Kebabsallad med starksås och vitlöks-sås på gräddfil.

@emeliema

fetaost är väldigt gott att ha i också :)

@emeliema

ruccola sallad, tomat, gurka, rödlök, olja, och någon salladsmix!
jätte gott :)

@ericabus

Spenat-blad, tomat och Balsamico

@siggemums

Ruccola, smulad feta och granatäpplekärnor, vackert och gott.

@snoffa

Mamma brukar riva morot och äpple och pressa ner apelsinsaft, det är jättegott. :)

@the_mama97mia

Hoppar på här och vill tipsa om Bladpersilja! Generösa mängder tillsammans med tomat, gurka, lök, citron och annat man vill ha i. Flaggar alltså för att använda bladpersilja inte bara som krydda/ört utan som salladsgrönsak.