Såg att du ville ha tips på sallader med, här kommer några! :D
Såg att du ville ha tips på sallader med, här kommer några! :D
Den här rätten är perfekt att bjuda på, speciellt när man är många! Ingredienserna är ju inte så dyra och går lätt att utöka så det räcker till alla. Sen kan man ju välja själv vilka tillbehör man bjuder på! Te x oliver, soltorkade tomater, parmesanost eller annan riven ost, marinerad vitlök ...Bara att anpassa efter pålånbok och smak! ... Servera rätten med valfri pasta och en god grönsallad!:D .
..Vi åt den här rätten på en större födelsedagsfest och den var mycket uppskattad!(Y)
Vegetarisk pastasås med vitlökspaprika
Skrivet av 123Linnea den 17 apr 2009
Smart! och gott, tycker jag!
[quote]Skrivet av mariepari den 17 apr 2009
Chili con carne tycker jag är ett bra alternativ. Sen kan man servera den med tortillachips, gräddfil och sallad. Ev ris också om man har hungriga gäster. När jag har bjudit på Chili con carne har jag gjort den klar tills det är dax att hälla i bönorna. Då går det lätt att värma på den när det är dax att bjuda och bönorna hinner inte bli sönderrörda.
[/quote]
Hörde en gång om nån som hade sparat konservburkar som hon diskat ur och så serverade hon på chili con carne i burkarna istället för på tallrikar typ "western-style"! Blev en bra mingelmiddag på det sättet kan jag tro - och säkert ganska kul! Kanske ett partytips att ta efter???
Skrivet av Daboink den 17 apr 2009
:D En enkel kasslergratäng funkar i alla väder.
Strimmla kassler, skiva potatis samt pujolök ,grädde c:a 5dl och riven ost.
Varva ingredienserna i en stor form, ost överst. Salta lite på potatisen.
200-225 i c:a 45 min-1 timme
Sallad : ruccola , tomat gurka samt rödlök(Y)
Tack för det tipset, det verkar jättegott (Y) Har du något bra recept du kan sätta in här?
Har du inte så gör jag en janssons, men med kassler i stället...:p
Mvh Monika :D
Skrivet av 123Linnea den 17 apr 2009
Smart! och gott, tycker jag!
[quote]Skrivet av mariepari den 17 apr 2009
Chili con carne tycker jag är ett bra alternativ. Sen kan man servera den med tortillachips, gräddfil och sallad. Ev ris också om man har hungriga gäster. När jag har bjudit på Chili con carne har jag gjort den klar tills det är dax att hälla i bönorna. Då går det lätt att värma på den när det är dax att bjuda och bönorna hinner inte bli sönderrörda.
[/quote]
Verkar toppengott!!! (Y)(Y) Tack för tipset! / Monika
Skrivet av crollan den 17 apr 2009
Har du någon aning om hur många gäster som kommer ? Var går gränsen för dyrt ?
När jag fyllde 30 så gjorde jag egen rostbiff, couc-coussallad, såser av olika slag och ställde fram en stor skål med grönsallad. Det fungerafe väldigt bra eftersom jag inte behövde värma något. Problemet nu är väl att allt kött har blivit så dyrt och att det dessutom är svårare att få tag på stora innanlår, eftersom butikerna inte får stycka själva...
Det var ett tag sedan jag blev 30, så jag vet inte var jag har recepten, men jag letar gärna upp dem om du är intresserad. :D
Jag fyller inte jämt, så det skall inte vara så dyrt. hade tänkt mig något enkelt i prisklasserna för kassler, köttfärs, kyckling, eller något ditåt... samt ha en god sallad till...
Tacksam om du vill skicka receptet på din rostbiff/couscous sallad.(Y)
Mvh Monika:D
Här kommer några tips! Ha en skön kväll! :D
Kanske en god paella?(Y)
:D En enkel kasslergratäng funkar i alla väder.
Strimmla kassler, skiva potatis samt pujolök ,grädde c:a 5dl och riven ost.
Varva ingredienserna i en stor form, ost överst. Salta lite på potatisen.
200-225 i c:a 45 min-1 timme
Sallad : ruccola , tomat gurka samt rödlök(Y)
Kan du inte bjuda på tacos buffé? (Kryddad köttfärs, tortillas, grönsaker, creme fraiche, riven ost och kanske någon hot sås för dem som gillar det.)
Det går fort att fixa, då du bara behöver steka upp köttfärsen och skära till grönsakerna.
Min bror brukar bjuda på detta när han vill servera något riktigt gott, men ändå komma enkelt undan. :)
Smart! och gott, tycker jag!
Skrivet av mariepari den 17 apr 2009
Chili con carne tycker jag är ett bra alternativ. Sen kan man servera den med tortillachips, gräddfil och sallad. Ev ris också om man har hungriga gäster. När jag har bjudit på Chili con carne har jag gjort den klar tills det är dax att hälla i bönorna. Då går det lätt att värma på den när det är dax att bjuda och bönorna hinner inte bli sönderrörda.
Paj är smidigt att bjuda på. Går att göra helt klara dagen innan o bara värma, eller servera kalla om det är något som lämpar sig för det. Bara att ställa fram en skål sallad bredvid.
Eller lasagne.. Något som många tycker är för mycket "vardagsmat" men vi har ätit det på många födelsedagskalas just för att det är så smidigt och för att ALLA verkligen tycker om det- från de små till de gamla (o så är det billigt)..
Sen har jag ett recep på en kycklinglåda (ligger under mina recept) som vi bjöd på när jag fyllde 20 o folk höll på att äta ihjäl sig för de tyckte det var så gott... Enkelt och drygt då det är mycket ris i, mättar väldigt då det är grädde i - och går att göra till hur många som helst på bara en kyckling eller två. Servera med en sallad till och kanske ett gott bakeoff (eller hembakat) bröd så har du en festmåltid ingen kommer klaga på.
Går att förbereda dagen innan så du bara lägger ihop och värmer upp den på dagen.
Ska se om jag kan länka...
”Kinesisk” kycklinglåda