Heta grytan

En kryddstark gryta som är lätt att laga. Du slipper att bryna köttet och därmed allt os i köket. Dessutom spar du tid. En alldeldes utmärkt bjudrätt när många hungriga samlas kring bordet. Kokt ris och kokos, banan och gurka svalkar smaklökarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg magert färskt griskött tex skinka eller bog
  • 1 dl kinesisk soja
  • 5 dl drickfärdig äpplejuice
  • 2 lökar, grovt hackade
  • 3 tsk orientalisk curry
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk äppelcider vinäfer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk vetemjöl (jag tycker att det behövs mer, nästan dubbla)
  • Tillbehör:
  • 3 bananer
  • 1 gurka
  • 2 paprikor
  • 2 dl jordnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 10 portioner ris kokt enl förpackningen

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor, strimla det sedan. Ta fram en 3 -lit skål. Häll i soja, äpplejuice, lök, curry, ingefära, svartpeppar och vinäger. Pressa vitlöken och blanda i marinaden. Lägg nu i köttet. Blanda väl. Täck skålen och ställ den kallt över natten eller minst 3 timmar.
  2. Ta nu fram en 3-4 liters gryta. Häll över köttet och marinaden. Rör i mjölet och koka sedan upp under omrörning.
  3. Låt sedan puttra under lock i ca 20min.
  4. Servera med ris och tillbehören.
  5. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.