Artiklar

Här hittar du inspiration kring mat och vin

Sommarpajer

Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för en paus i sommarskuggan.Hallon & blåbärspajPajdeg:150 g smör3 dl vetemjöl1 äggula3 msk socker Vaniljcrème…

Kalla soppor

Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt. En kall soppa på sommaren är avsvalkande och uppfriskande. Passa…

Grilldax!

Ett annat gott tillbehör till köttet eller fisken är ett foliepaket med grönsaker. Vad sägs om något läskande att börja med?FoliepaketSkär dina favoritgrönsaker i…

Ny redaktör!

Hej!Jag heter Maria Dahlquist och är ny som redaktör på Matklubben. Jag kommer direkt från restaurangbranschen och med ett gediget intresse för mat och…

Olika matinriktningar

Numera finns det många människor som väljer att äta endast en viss sorts mat. Anledningarna är olika, liksom valet av specialmat och de kallar…

Öresundsfilen är här

Lagom tills det är dags för löpning, cykling, inlines och promenad på Öresundsbron så lanserar Skånemejerier en helt ny fil; Öresundsfilen. I Malmöregionenkretsar mycket…

Lättkokta vårprimörer

Nu börjar den härliga tid dåde späda grönsakerna kommer både i butik och kanske rentav i det egna landet. Att skörda sina egna grönsaker…

Wilhelminafinalisterna klara

Årets Wilhelmina är en tävling för proffessionella kvinnliga kockar. Den instiftades för 5 år sedan för att lyfta fram den kvinnliga kompetensen i landets…

Pic-nic time

Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspirerar naturligtvis till en måltid i det gröna. Jag gör gärna…

Pasta-basta

Pastan har en tusenårig historia och det första fyndet gjordes i en etruskisk grav där man fann pastaredskap. Kort efter Jesu födelse beskevs en…

Årets gröna kock

Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens med övriga finalister utsetts till Årets gröna kock 2000. Han vann med sin gröna…