4 såser till grönsaker och sallader

Om man serverar såsen till grönsaker som kokas i buljong ska man vara försiktig med saltet. Grönsaker serveras nykokta och sallader nygjorda och nyskurna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Majonnäsdressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk dragon
  • Hot chili:
  • 1 dl kvarg, t.ex. Kesella
  • ½ dl chilisås
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • Vardagsdressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 2 msk ketchup
  • 2-2-2-såsen:
  • 2 dl vispgrädde eller mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Majonnäsdressing:
  2. Vispa ihop majonnäs och mjölk i en skål tills såsen blir slät och fin. Rör sedan ner chilisåsen och dragonen. Blanda väl.
  3. Hot chili:
  4. Blanda Kesellan och chilisåsen i en skål. Pressa i vitlöken och rör om noggrant.
  5. Vardagsdressing:
  6. Blanda alla ingredienser till en slät och fin sås.
  7. 2-2-2-såsen:
  8. Häll grädde eller mjölk i en kastrull och låt det koka upp. Ta av kastrulle från värmen och rör ner äggulor och ost.
  9. Fortsätt och rör tills osten smält och krydda sedan med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…