Abborre i dillsås

Snabblagad fiskrätt jag har fått av min mamma

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g abborrfilé
  • 2½ dl grädde alt gräddmjölk
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk citronpeppar
  • Dill
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Stek filéerna några minuter / sida i smöret, salta och peppra.
  2. Häll över grädden och strö över dill efter tycke och smak.
  3. Låt det koka ihop några minuter.
  4. Serveras med potatismos och rårivna morötter

Kommentarer

Denna rätt har jag tillagat många gånger på färsk aborre ute i skärgården - det finns inget godare!
Låter fantastiskt gott, måste testa i sommar.

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…