Ädel kyckling

Servera som gryta med pressad potatis eller ris . Kan även göras tjockare och användas som sås till pasta eller i bakad potatis. Orginalreceptet är ett viktväktarrecept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé tärnad
  • 1/2 tsk olja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 burk crème fraiche max 2 %
  • 2 msk ädelost max 17 %
  • 1 päron i tärningar
  • 1/2 liten gul paprika
  • 1/2 liten röd paprika
  • 1/2 liten grön paprika
  • Salt
  • Ev . peppar

Gör så här

  1. Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg.
  2. Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några ca 10 minuter.
  3. Tärna päronet och lägg i. Rör i fraiche och ädelost. Tärna paprikan och lägg i. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev. peppar.
  4. Vill du använda kycklingsåsen i bakad potatis bör du utesluta vattnet och fintärna paprikan.

Kommentarer

Jättegott. Hade inte päron hemma, tog äpple. Det smakade bra. Tack för ett bra recept.
Så himla gott!! Perfekt smakkombination! Mannen bara älskade det =))
Kalasgott. Mina gäster gillade detta skarpt oxå :-)
Massor med goda smaker i den här rätten. Känns lyxig! Roade mig med att räkna ut pointsvärdet också. Jag tog bara 400 g kycklingfilé och räknade på tre portioner och då blir det 4 points/portion plus tillägg för ris eller potatis.
Du vet inte pointsvärdet?````

Liknande recept