Ägg och tonfisktårta

jätte god, o lätt att göra smörgåstårtan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 9 - 12 vitt bröd, landgångsbröd
  • Fyllning:
  • 2 burkar lätt tonfisk (a’ 185g)
  • 6 hackade hårdkokta ägg
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 5 msk majonäs,
  • 2 msk chilisås
  • Rikligt med finhackad dill
  • Salt
  • peppar
  • Garnering:
  • Några msk majonäs
  • 4 - 5 hackade hårdkokta ägg
  • 150 - 200 g skalade räkor
  • Ca ½ färsk gurka
  • Citronskivor
  • Dillkvistar

Gör så här

  1. Börja med fyllningen, finfördela den avrunna tonfisken, men de hackade äggen, rör ner lök, majonäs, chilisås och dill.
  2. Salta och peppra ev.
  3. Skär bort kanterna på brödet, lägg upp 3 ev 4 bröskivor intill varandra.
  4. Täck de med hälften av fyllningen, täck med 3 ev 4 skivor bröd, och lägg på redten av fyllning ovanpå, täck med ytterligare med ett lager bröd.
  5. Bred ett tunt lager majonäs över och på sidorna, garnera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Tonfiskrulle

Härligt frisk tunnbrödsrulle med sommarkänsla. Passar lika bra på buffén som på picknick. Själva röran fungerar även bra till smörgåstårtor och landgångar.