Äggentré

Denna entrérätt kan göras i ordning dagen före. Observera att receptet är för 2 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hårdkokt ägg
  • 8 räkor
  • 2 msk gröna ärter
  • Gelé:
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl buljong
  • 1/2 dl sherry
  • Garnering:
  • 2 sallatsblad
  • Dillkvistar
  • Sås:
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 krm curry
  • Servering:
  • 2 skivor rostat bröd
  • Smör

Gör så här

  1. Skala och dela ägget på längden. Rensa räkorna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Värm buljongen och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Kyl av.
  3. Häll lite av gelén på botten av 2 pastejformar. Ställ dem kallt så att gelén stelnar.
  4. Lägg i ägget, med räkor och ärter runt om. Fyll i formarna med resten av gelén och ställ dem kallt 1-2 tim att stelna.
  5. Doppa formarna strax innan serveringen ett ögonblick i hett vatten och stjälp upp dem på sköljda sallatsblad. Lägg såsen vid sidan om och garnera med dill och citron.

Kommentarer

Buljong??? Vilken?
Hej. Verkar vara en spännande och god entré rätt. Kan nog göra succé band mina vänner. Återkommer när jag avnjutit detta med betyg. Lars.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…