Ägglåda…

Perfekt rätt att göra av överbliven julskinka...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr kassler/skinka
  • 10 hårdkokta ägg
  • smör
  • mjölk
  • 1/2 jätterasker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Hårdkoka äggen.
  3. Skär kasslern/skinkan i små kuber eller strimlor.
  4. Smält smör, i med skinkan/kasslern, strö över mjöl och späd med mjölk. Den ska bli lite fastare än sås men inte lika tjock som stuvning...
  5. Smaka av med salt & peppar.
  6. Skär bort kanterna på jätteraskern och dela dem i kuber ca 1x1 cm.
  7. Smöra en ugnsfast form, skiva äggen och lägg däri, häll sedan kassler/skink såsen över. Täck till sist med brödkuberna. In i ugnen tills det fått lite färg ca 20 minuter.
  8. Servera med en sallad.
  9. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr