Äggmuffins med lax och spenat

God förrätt eller till fisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1påse babyspenat, 65 g
  • Smör
  • Salt, nymalen vitpeppar
  • 3 små ägg
  • 3/4 dl grädde, kokbar
  • 150 g färskrökt lax
  • Citron

Gör så här

  1. 1. Fräs samman spenatentills den mjuknar och vätskan dunstat. Strö över lite salt och peppar.
  2. 2. Vispa ihop ägg, grädde, nymald peppar och lite salt.
  3. 3. Strimla ca hälften av laxen. Spara 4 skivor till serveringen. Fördela strimlad lax och spenat i större, stadiga muffinsformar, häll över äggstanningen. Grädda i 200 grader, 14-18 minuter, tills de precis stelnat och fått fin färg.
  4. Servera nygräddade med citronklyftor, sallad och en extra laxskiva eller som birätt till t.ex
  5. lax.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…