Äggnudlar med jätteräkor

I het tomatsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 jätteräkor, skalade
  • 1/2 pkt torkade äggnudlar, 500 g
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 burk krossade tomater, 250 g
  • 1 vitlöksklyfta, skalade
  • 1/2 knippe persilja
  • 1/2 dl jungfruolja
  • 1/2 msk sambal oelek, ev. färsk chili
  • Salt
  • Socker

Gör så här

  1. Börja med att hacka vitlöken. Värm oljan i en kastrull, tillsätt vitlöken och bryn den försiktigt.
  2. Tillsätt därefter det vita vinet och låt det koka nästan torrt, häll nu i tomaterna och låt allt småkoka i ca 20 minuter.
  3. Koka upp en kastrull med saltat vatten och häll i nudlarna. Under tiden de kokar avslutar man såsen.
  4. Smaka av den med salt, eventuellt lite socker (beroende på hur syrliga tomaterna är) och sambal oelek.
  5. Lägg i räkorna och låt de småsjuda.Hacka persiljan, häll av pastan och blanda ner den i såsen. Rör runt och låt det sjuda i 2 minuter.
  6. Strö över persiljan och fördela pastan på 2 tallrikar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…