Äggröra

Scrambled eggs: ett måste på hotellfrukosten! Men varför inte själv göra en len äggröra med krispiga bacon till helgen? Denna variant är utan mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 msk smör (för stekning)
  • Ev. garnering:
  • Klippt persilja eller gräslök

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, vätska, salt, peppar.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i smeten.
  3. Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel.
  4. (Är värmen för stark blir äggröran gryning)
  5. Den är färdig när konsistensen är tjock och krämig.
  6. Klipp gärna över lite persilja eller klippt gräslök och servera omedelbart med bacon eller prinskorv och tomat.

Kommentarer

PS. Jag syftar på bilden jag laddade upp :-)
Halvkass bild men den får duga. :-) Lite vattnig på tallriken (kan bero på mig iofs men jag rörde runt smeten i ca 10 minuter) Smaken var fyllig och god. Väldigt mättande.
Supergod äggröra.bättre än alla hotells jag har ätit!! Mmmm
jättegod! vi hade väldigt lite mjölk i kylen så jag fick komplettera med yoghurt, funkade utmärkt. la även till lite riven ost i smeten
Verkligen jättegott! Fast jag lade till champinjoner också så att det blev lite "matigare" eftersom jag åt det på kvällen. =). Ger dej Irrevirre lätt en femma för denna goda äggröra! =)
Jättegod och krämig.
Supergott! Har gjort detta många gånger, tillhör min favorit... E klar femma i denna kategorin...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…