Älgfärsbiffar med kantarellsås

Rårörda lingon och potatismos är gott till

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl ströbröd
  • Kantarellsås:
  • 2 dl kantareller
  • ½ gul lök (hackad)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 oxbuljongtärning
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  3. Forma till biffar och bryn dem till fin färg.
  4. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
  5. Sås:
  6. Stek de delade kantarellerna i lite smör.
  7. Tillsätt löken, som får steka med mot slutet.
  8. Blanda vispgrädde med buljongtärning. och
  9. svartpeppar i en kastrull.
  10. Blanda i svamp och lök och låt småkoka ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept