Älgfärsbullar med gräddsås

Höstiga köttbullar med viltsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk torkade trattkantareller
  • 1 tsk grönpeppar
  • 10 enbär
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk soja
  • 2 msk potatismjöl
  • Gräddsås:
  • 2 dl grädde
  • Soja, några droppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg.
  2. Slå på grädden, stänk över några droppar soja och låt puttra ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servera med kokt potatis eller pasta.

Kommentarer

Mycket goda bullar. Såsen litet simmig men det kan avhjälpas med maizena. T.o.m. Norska maken som är kritisk till svenska bullar godkände med en 10:a.
Testade att göra såsen idag. Mums! Hittade lite torkade trattisar som jag malde och hade i såsen ;) Yummie :p
Oj vilka goda köttbullar! Fick dock skippa trattkantarellerna, mina har tagit slut :( Härligt med ett recept utan ströbröd då jag inte är så förtjust i det! Gjorde mina "torra" och fryser in dem till nästa vecka. Då ska jag testa din gräddsås och kokt potatis till :D Gjorde ett gäng extra stora köttbullar som jag fyllde med krämig fetaost, hoppas de blir goda de med:p Provade faktiskt att koka köttbullarna i buljong först, blev jättefina köttbullar. Därefter stekte jag dem i ugnen. Perfekt!
Har provat ditt recept på älgfärsbullar- Ändrat litet men i stort sett samma. Vi tyckte det var gott. Ha det bra! Margit med make

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…