Äppelfläsk

Äpple och lök är så gott till det salta fläsket. Det här är en höjdare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g lättrimmat sidfläsk, skivat
  • 4 gula lökar
  • 4 fasta syrliga äpplen
  • Malen svartpeppar
  • Till servering:
  • Kokt potatis

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och skala och kärna ur äpplena, skär dem i jämna skivor.
  2. Skär fläsket i skivor. Stek fläsket med svålen kvar gyllenbrunt och lägg upp det på en tallrik stor som stekpannan.
  3. Lägg äppelskivorna över fläsket.
  4. Stek löken gyllene, men inte brun, i stekflottet från fläsket. Sila löken så att fettet rinner av och fördela löken ovanpå äppelskivorna.
  5. Låt rätten glida från tallriken ner i den tomma stekpannan. Slå i lite vatten och låt puttra på svag värme i 20 minuter under lock.
  6. Krydda med nymalen svartpeppar och servera med ångande nykokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…