Afrikainspirerad kalkongryta

Jättegod gryta. Ska prova nästa gång att göra den på resterna från kalkonen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 röda lökar
  • 400-500 g kalkonfilé eller kycklingfilé
  • Ca 1 1/2 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk curry
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm koriander
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk pressad citron
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det tar 10-15 minuter.
  2. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar.
  3. Blanda salt, alla kryddor, tomatpuré, citron och olja i lökgrytan. Rör om väl, häll på vattnet och låt blandningen koka upp. Lägg i kalkon- eller kycklingbitarna.
  4. Koka upp och koka under lock tills köttet är färdigt, 15 - 20 minuter.
  5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka och ev rostad kokos.

Kommentarer

Med jordnötter till blev det ännu godare.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…