Afrikansk kött o lök gryta

Enkel att laga, står o småputtrar på spisen medans du gör annat. Jasminris passar till

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 2 gula lökar
  • 1 tub tomatpure
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skiva löken i 1 cm tjocka skivor. Köttet skärs i bitar (kalopsbitar) och brýns i en tjockbottnad gryta tillsammans med löken samt salt och peppar herbamare är ett bra substitut om man inte vill ha för mycket salt.
  2. Töm i tuben med tomatpuré, rör om och tillsätt vattnet. Sätt på locket på grytan, sänk värmen och låt allt puttra tills köttet är mört, ca 3 timmar.
  3. En syrlig grönsallad med yoghurtdressing passar till.
  4. Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…