Allt i ett bröd

Gott fyllt bröd att ha till exempelvis soppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk krossade tomater (400 g till degspad)
  • 1 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 13 dl rågsikt
  • Fyllning:
  • 200 g fårost
  • 1 msk oregano

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en kastrull. Värm tills vattnet är fingerljummet och häll över i en bunke. Häll i krossade tomater, salt och olja. Smula i jästen och rör med en trägaffel tills jästen löst sig.
  2. Rör ner mjölet, 1 liter till att börja med och blanda ner mer efter hand. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter. Degen ska bli seg men fortfarande vara ganska lös. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Den ska bli nästan dubbelt så stor.
  3. Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda några tag och kavla ut till en platta på 30 x 40 cm.
  4. Riv osten grovt över degen. Strö över oregano. Rulla ihop som en rulltårta. Dela i två längder. Nyp ihop ändarna och forma till två snurror. Jäs 20 minuter på plåt, under bakduk och innan du gräddar dem kan du skära några dekorativa snitt i snurrorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 25-30 minuter. Låt bröden kallna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…