Amerikanska spjäll med currykryddad pumpa

...Halloween food...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 1½ kg revbensspjäll
  • Grillsås:
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk farinsocker
  • Rivet skal och saft av ½ lime
  • 2 msk senap
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 rödlökar
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Svenskt Smör
  • 1 liten finhackad röd chili
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2-3 tsk curry
  • 800 g pumpa skuren i små bitar
  • 2½ dl Mellangrädde
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Blanda ingredienserna till grillsåsen.
  3. Lägg revbensspjället med bensidan upp i en ugnssäker form. Pensla med grillsåsen. Stek i ugn ca 30 minuter.
  4. Vänd köttet och pensla den andra sidan.
  5. Stek ytterligare ca 45 minuter. När benen nätt och jämnt kan lossas är köttet färdigt.
  6. Finhacka rödlök, ingefära och vitlök.
  7. Fräs det mjukt i smör i en låg vid kastrull. Tillsätt chili, fänkålsfrön och curry. Låt fräsa tillsammans några minuter.
  8. Blanda ner pumpabitarna. Häll i grädde och buljong. Koka ca 20 minuter tills pumpan är mjuk. Smaksätt med salt.
  9. Skär upp revbensspjället i portionsbitar.
  10. Servera med pumpan och t ex grönsallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept