Amoz himmelska filé

Oh, vad gott det blev! Så roligt när man lyckas få till det . Hoppas ni också ska gilla mitt recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 700 g ytterfilé el fläskfilé
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 brk pesto ( Soltorkade tomater ) Zeta 140 g
  • 1 Mozzarellaboll, 200 g
  • Ca 15 små champinjoner
  • 1 lite rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk Balsamico Fikon
  • 1 dl Sweet Chili Sauce
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm paprikapulver
  • Smör

Gör så här

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det svalna på ett hushållspapper.
  2. Putsa filéen och skär en skåra i mitten men inte igenom.
  3. Blanda samman peston, baconet och mozzarellan skuren i små bitar. Bred ut röran i skåran och bind ihop filéen med hushållssnöre.
  4. Om ni får pestoröra över, som jag fick, kan ni med fördel frysa den och använda till ett annat tillfälle.
  5. Dela svampen mitt itu, skär vitlöken i tunna skivor och dela rödlöken i klyftor. Fräs samman i lite smör ca 5 min, lägg det sedan tiil sidan.
  6. Bryn filéen lätt och lägg sedan över den i en ugnsfast form. Stek i ugn ca 10-15 min på 225°.
  7. Blanad samman grädde, crème fraiche, Balsamico, chilisås och kryddor.
  8. Ta ut formen och lägg först svampröran runt köttet och därefter gräddröran ovanpå svampen.
  9. Sänk värmen i ugnen lite och gratinera ca 20 min.
  10. Ta upp köttet, ta bort snöret och skiva i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka d köttet i formen och servera med ris eller pressad potatis.

Kommentarer

En jättegod rätt! Jag glömde att krydda filén med salt och peppar, stod inte i receptet, och det märktes. Balsamico fikon var en verkligt god smaksättning i såsen. Den här rätten kommer jag att göra om!
Tack snälla för ditt fina omdöme, så roligt speciellt när man fått till receptet själv.
Underbart gott!:-) Jag uteslöt spiskummin, men följde sen receptet. Saftigt kött och en väldigt god smak. Rekommenderas verkligen, 5+ får maten av mig.:-)

Liknande recept