Ananaskyckling

Annorlunda kycklinggryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1200 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 burk ananasbitar, konserverade i juice, ca 400 g
  • 1 dl ananasjuice, från ananasburken
  • 2 tsk maizenamjöl
  • Ev. färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar, bryn den i smör på medelstark värme i en gryta. Salta och peppra.
  2. Häll på buljongen och 1 dl av ananasjuicen.
  3. Koka upp och koka på svag värme under lock tills kycklingen är genomkokt, 20-25 minuter. Ta upp bitarna.
  4. Rör ut mjölet med lite kallt vatten, till en redning.
  5. Häll under omrörning ner den i grytan. Koka några minuter, krydda ev lite mer.
  6. Lägg ner kycklingbitarna och de avrunna ananasbitarna.
  7. Låt det bli varmt.
  8. Garnera gärna med lite citronmeliss.
  9. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@7201

Laxburgare med pepparrotsvisp

Detta är mitt egna recept på laxburgare, har blandat olika recept tills det att jag tyckt det blivit bäst. Läckert, enkelt, och suuupergod vardagsmat…

@erajsko

Pastel de Natta

Underbar liten bakelse man lätt kan äta alldeles för många av utan att skämmas – men tjock blir man om det får pågå 🙂…