Anders kycklinggratäng med grönpeppar och dragon

En riktigt lyckad variant jag drog ihop i kväll, smakerna passar bra ihop.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk gorgonzola
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk mortlad torkad grönpeppar
  • 1 msk torkad dragon
  • ½ tsk socker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • 3-4 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och bryn filéerna så de får fin färg och lägg över i en form.
  2. Blanda ihop crème fraichen med övriga tillbehör och låt små sjuda i ca 5 minuter och smaka av. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den känns klar. Man kan täcka över med folie efter halva tiden.
  3. Serveras med fördel pressad potatis eller hasselback.

Kommentarer

Härlig och kanon god gratäng kommer att göra om den igen 5 poäng från oss monica
Härlig och god gratäng. Kommer absolut att göra den igen. Tack för receptet. 5 poäng från oss här

Liknande recept