Anderssons torskmedaljonger

Som fiskbullar fast godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-600 g djupfryst torskfilè
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2-3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 påse saffran
  • Vitpeppar
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Tina fiskblocket så pass att det går att dela i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och salt. Låt fisken sjuda i vattnet ca 8 minuter. Smält matfettet rör ner mjölet, späd med grädde och buljongen. Låt puttra ett par minuter rör ner saffran, smaka av med salt och peppar.
  3. Rör ner ägg, ett i taget, låt stuvningen kallna.
  4. Skär den kokta fisken i små bitar och rör ner dem i stuvningen. Stek små klickar av smeten i stekpanna tills båda sidorna fått fin färg. Skulle smeten visa sig vara lös, rör ner ett par tsk potatismjöl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…