Anettes Silltårta

Sill hör påsken till och kan serveras i många former. Här ett nytt sätt på en tårta. Gör den gärna dan innan den ska serveras. Garnera inte förrän den ska sättas på bordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g smulad kavring
  • 75 g smält smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 2 burkar matjessill
  • 1 finhackad röd lök
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 4 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • Finhackad gräslök
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • Hackad röd paprika

Gör så här

  1. Blanda fettet med brödsmulorna och packa detta i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diameter. Ställ en stund i kylen.
  2. Finhacka den avrunna sillen. Blanda den med lökkesella och gräddfil. Smaka av med peppar och ev lite sillspad.
  3. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Rör ner det avsvalnade gelatinet i sillröran.
  4. Häll fyllningen i formen och ställ kallt tills det stelnat, ca 2-3 timmar. Ta bort kanten på formen, garnera och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…