Ångkokt lax med lime och örter

De subtila lime- och örtsmakerna höjer laxfilén och gör den till en enkel, elegant och framförallt god fiskrätt. 295 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk soja
  • 1½ dl korianderblad
  • 1½ dl myntablad
  • 1½ dl strimlad basilika
  • 2 tsk lättrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Lätt laxfiléerna på ett ugnsfast fat som passar i en ångkokningskorg eller ångkokningsinsats.
  2. Blanda limesaft, ingefära och soja i en liten skål. Skeda blandningen över fiskfiléerna.
  3. Sätt fatet i ångkokningskorgen över kokande vatten. Lägg på ett tättslutande lock och ångkoka 15 minuter tills fisken är genomkokt.
  4. Lägg upp laxfiléerna på ett varmt serveringsfat. Blanda örterna och lägg en handfull örter på varje laxfilé, strö över sesamfrön och servera.

Kommentarer

Sååå gott!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…