Anka à l’Orange

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg anka
  • 4-6 apelsiner
  • 2-4 msk grand marnier
  • Kummin
  • 1 litet lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 2 ½ dl brunsås

Gör så här

  1. Bind upp fågeln till en jämn, oval form. Spara hals, hjärta, vingar och lever till såsen. Salta och peppra fågeln lätt och lägg med ena lårsidan upp i en gallervagga i långpanna.
  2. Stek i ugnen 175°,15-20 minuter och därefter 15-20 minuter med andra lårsidan upp. Stek slutligen med bröstet upp i ytterligare 20-25 minuter. Tag upp fågeln och tranchera den vackert. Arrangera på ett serveringsfat och varmhåll.
  3. Bryt ned skrovet i bitar och bryn i en gryta tillsammans med hals, hjärta, vingar och lever. Späd med brunsås och koka på hög värme minst 30 minuter med kummin, timjan och lagerblad. Sila upp såsen och späd med 2 dl saft av pressad apelsin samt grand marnier.
  4. Skala 1 apelsin tunt, strimla skalet och koka upp i lite vatten. Skala 2 apelsiner och skär klyftorna mellan hinnorna. Servera ankan med såsen och garnera med skalstrimlor och de renskurna klyftorna.

Kommentarer

mina dömmande smaklökar, grät av ren hjärtesorg, då jag tänkt på den stackars anka som fallit offer för den ack så skarpa kniven och allt... utan nytta :/ mamma scan.. det är allt jag kan säga.. margarin och grillkrydda simpelt och underbart :D skämms du inte! kalle anka fördömmer detta recept med dunder och brak :O

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…