Ankis gryta

En rätt som var vår fredagsrätt som barn och min pappas favorit. Detta skall serveras till ris och en härlig grönsallad, det funkar inte till potatis. Ett måste är att skära grönsakerna i stora bitar, och av nån underlig anledning så blir det godast om man gör dubbel sats. Så god...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 400 g hela champinjoner (1 burk)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl chilisås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl konserverad apelsinjuice

Gör så här

  1. Skala räkorna och spara dem till sist.
  2. Skär löken i stora klyftor. En lök ska bli ungefär 6-8 klyftor. Skär paprikorna i stora klyftor också, det ska vara rejäla bitar.
  3. Bryn löken i klyftor och svamp i smöret så de får fin färg. Strö över mjölet. Häll över chilisåsen och tillsätt kryddorna. Lägg på paprikan. Häll över grädden och juicen. Låt detta puttra ca 10-15 minuter.
  4. Lägg i de skalade räkorna precis innan servering så de inte blir sega.
  5. Servera till ris och grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…