Ankis kycklinggryta

Fick detta receptet av min arbetskamrat Anki. Denna grytan är väldigt populär i hennes familj. Idag har jag lagat den och har bjudit hit mitt barnbarn Terese och hennes man.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklingfilé, skuren i små bitar
  • 1 stor gul lök, i mindre bitar
  • 2 medelstora morötter, skuren i stavar
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 burk bambuskott, 225 g Blue Dragon
  • 250 g små champinjoner, delad i kvartar
  • (Ev vattenkastanjer)
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3-5 dl grädde
  • Sweet (Thai) chilisås
  • Kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
  • (Timjan)
  • 2 klyftade tomater

Gör så här

  1. Stek kycklingbitarna i gryta eller wok, salta och peppra.
  2. Lägg på ett fat och lägg lök, morötter, paprika, bambuskott och champinjoner i grytan och stek detta en stund. Häll sedan i krossade tomater, grädden och kycklingbitarna och låt småkoka en stund på svag värme.
  3. Krydda med chilisås, kalvfond, chiliflakes, salt och peppar.
  4. Smaka av. Klyfta 2 tomater och lägg över grytan vid serveringen.
  5. Servera till jasminris.

Kommentarer

Jesper och jag har precis ätit av den underbart goda kycklinggrytan som mormor lagat. En klar femma får grytan!

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…