Annas kassler på risbädd

Hittade receptet i en tidning, det är SÅ gott att jag vill spara det bland mina andra recept och eftersom jag inte hittar det här på matklubben när jag söker så skriver jag in det. Enligt receptet i tidningen så är det en "Anna Wibling , Kungsbacka" som receptet kommer från. :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ tärning köttbuljong
  • 1 dl hett vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 6-8 dl kokt ris
  • 400 g kassler
  • 1 ½ dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lös buljongen i vattnet.
  3. Blanda crème fraiche, senap och buljong.
  4. Täck botten på ett ugnssäkert fat med riset.
  5. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå riset.
  6. Häll över crème fraiche blandningen.
  7. Strö över riven ost.
  8. Gratinera i ugnen ca. 10 minuter tills osten smält och fått en aning färg.
  9. Servera med grönsallad och paprika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept