Anns leverpastej

Ett gammalt recept som jag genom årens lopp förändrat, så att det passar mig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g svinlever
  • 200 g späck
  • 1 gul lök
  • 8-10 ansjovisfiléer
  • 100 g margarin
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 1/2 dl potatismjöl

Gör så här

  1. Skölj levern och låt ligga i mjölk ett par timmar. Mal sedan levern med lök, ansjovis och späck.
  2. Fräs margarin och vetemjöl. Späd med mjölk och låt koka i 2-3 minuter.
  3. Blanda samman alla ingredienser. Stek ett prov och smaka av. Slå blandningen i små folieformar (4 st) och baka i vattenbad i ugnen, 175º i ca 50 minuter.
  4. Fryses ogräddade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept