Ansjovisbakad torsk

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor. Tips Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 55 g ansjovisfiléer
  • 3 msk hackad dill
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g sockerärter

Gör så här

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form. Lägg ansjovisfiléerna på fisken och krydda med peppar.
  5. Blanda dillen med grädden och häll runt fisken. Salta och peppra över grädden. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Ansa och koka sockerärtorna i saltat vatten.
  7. Servera torsken med potatis och sockerärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept