Ansjovisbrulée med hasselnötter och dill

Läcker brulée med både sälta och knaprighet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk ansjovisfiléer, 100 g
  • 1½ dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 krm svartpeppar
  • Nötblandning:
  • 1 dl rostade, skalade hasselnötter
  • ½ citron
  • ½ kruka dill
  • 1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Låt ansjovisen rinna av. Mixa den, grädden, äggulorna och pepparn till en slät smet. Fyll smeten i små portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter eller tills bruléerna stelnat. Låt dem svalna.
  3. Hacka hasselnötterna grovt. Skölj citronen och riv skalet. Hacka dillen. Blanda nötter, citronskal, dill och olja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera bruléerna med nötblandningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…