Ansjovispaj med sting

En dryg och frestande god rätt som platsar vid de flesta tillfällen. Ska du laga till många, gör en större sats i långpannan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 uppvispade ägg
  • 1 ½ dl keso
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 burkar ansjovisfiléer à 100 g
  • 1 hackad gul lök
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 1 msk vetemjöl
  • 3½ dl riven ost
  • Tillbehör:
  • Paprikaringar
  • Ansjovisfiléer

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt vila svalt ca 1 timme. Kavla ut degen på mjölat underlag och tryck ut degen i en osmord pajform eller annan ungsfast form.
  2. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 minuter.
  3. Blanda i en skål de lätt uppvispade äggen, keso, gräddfil, avrunnen ansjovis skurna i bitar, ansjovisspad, lök, salladskrydda, ca 2-2½ dl ost och mjölet. Rör om väl.
  4. Spara några ansjovisfilèer till garnering.
  5. Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över den resterande osten.
  6. Grädda i ugn 200 grader ca 35 minuter. Ta pajen ur ugnen och garnera med paprikaringar och ansjovis.
  7. Servera pajen varm med en sallad till

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…