Apelsin- och kanelmarinerat spjäll

Got men lite kladdig

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg Tjockskuret revbensspjäll
  • Marinad
  • 1 Apelsin; saften av
  • 2 tsk Soja; kinesisk
  • 3/4 tsk Kanel; malen
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar; malen
  • 2 tsk Konjak; kan uteslutas

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg spjället i en plastpåse med marinaden och knyt till. Lägg i kylskåpet och marinera över natten. Vänd påsen ett par gånger under tiden.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skåra den köttiga sidan på spjället i fyrkanter med en vass kniv och lägg det på ett ugnssäkert fat med den beniga sidan uppåt. Pensla med marinaden.
  3. Stek spjället mitt i ugnen 30 minuter, vänd på det, pensla med marinaden igen och stek ytterligare ca 1 timme med den köttiga sidan uppåt.
  4. TIPS: Om man vill kan man katrinplommonspäcka spjället också. Gör hål i revbensspjället med en kniv och stick in 10-12 urkärnade katrinplommon. Gör sedan som ovan med marinad, stekning etc.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marfo133

Chop Suey Deluxe-wok

Det här är en så kallad Chop Suey Deluxe-wok (tre olika sorters kött. Det går bra med färre köttsorter, såklart eller annat kött än…