Apelsin och rosmarinlax

God och snabb fiskgryta med smak av apelsin och rosmarin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2½ dl Kelda mellangrädde
  • 2 msk JO konc. apelsin juice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  3. Blanda grädde och apelsinjuice. Häll det över laxen.
  4. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med lättstekta grönsaker och kokt ris.

Kommentarer

Väldigt enkel och god, tyvärr tyckte inte barnen att de va någon hit.
Väldigt gott :D Hade detta på mitt projektarbete, alla 50gäster älskade det! :D
Enkelt att göra och jättegott. Det här kommer vi att göra igen.
Jättegott! Smakar inte mycket apelsin dock, men det kanske berodde på att jag använde en annan sorts juice än "JO". =)
Vi provade det förra helgen. och kommer vi att göra igen.Jättegott! :)

Liknande recept