Apelsin och Whiskytorsk

Härligt och smakfullt fiskrecept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 650 g torsk
  • 4 apelsiner
  • 2 limefrukter
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk hallonvinäger
  • ½ kopp Lagavulin

Gör så här

  1. Filea torsken eller köp en färdigfilead. Ta bort fiskbenen. Skär filéerna i tunna skivor och placera dem på varandra i fyra små plåtformar (med en diameter på 8 cm).
  2. Krydda fisken med grovmalen peppar, fleur de sel-salt (anm. jag tog flingsalt från Krusmyntagården på Gotland) och en nypa paprikakrydda. Ställ sedan in formarna i kylskåpet.
  3. Till såsen:
  4. Gör en socker- och vinägersås av två msk socker och fyra msk hallonvinäger eller vinvinäger. Låt det smälta ihop på låg värme.
  5. Dra kastrullen åt sidan och häll i saften från fyra apelsiner och två limefrukter.
  6. Låt såsen koka ihop på låg värme i 10–15 minuter.
  7. Dra bort kastrullen från plattan och häll i en halv kopp whisky. Låt sedan såsen koka ihop tills den blivit sirapsaktig.
  8. Stek körsbärstomaterna i en kastrull på låg värme ihop med en sked honung och en nypa kanel.
  9. Stek den strimlade torsken i plåtformarna med lite olivolja i ugnen på 140ºC i 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept